1
2783610111213141516

Уникална жилищна сграда А+ в м-т Гърдова глава

1,500.00 

ДЕТАЙЛИ

Местоположение : М-т Гърдова глава
Цена: 1500 EUR на кв. м.
Тип строителство: Тухла

Интербилд Естейт предлага на вашето внимание единствената по рода си сграда в гр. София, м-т Гърдова глава. Сграда Verde Бояна е дело на арх. Пламен Братков и е отличена за проект на 2018 година. Сградата се прави от доказан строител и се очаква да вземе Акт 16 до края на 2018 г. Има шест апартамента и два мезонета на последните етажи. Към веки апартамент има паркомясто и складово помещение. Апартаментите на първият етаж имат двор, а мезонетите на последният покривна тераса. Сграда за ценители!

Работим с колеги!

Весела Василева
0894797958
vesela@interbuildestate.com

 

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СГРАДАТА:

Сградата има един вход и 5 етажа- три жилищни, партерен и подземен, осигуряващ паркирането в сградата. За всеки апартамент има предвидено складово помещение в подземния етаж. На партерния етаж са предвидени помещение за охрана и малка зала за събрания на собствениците. В сградата са планирани 8 апартамента, по два на етаж. Възможно обединение на апартаменти с минимални поправки на проекта.

Сградата отговаря на всички най-съвременни изисквания за нискоенергийна ефективност ЕНЕРГИЕН КЛАС А. Пожаробезопасна и устойчива архитектура. Качественото изпълнение се следи непрекъснато чрез изградена система за контрол на строителството.

Разпределение:

Апартаментите са просторни и светли, високи тавани- над 2,80 м, всички с изчистена, практична планировка и максимално усвоени пространства. Общото за жилищните имоти са невероятните гледки към София и Витоша планина, които се разкриват през външните стъклени стени на всички стаи, включително и от просторните бани.

Общи части:

Проектирани с идея за светлина и простор, общите части на  ВЕРДЕ БОЯНА създават усещане за комфорт и уют в комбинация с забележителна гледка към Витоша и София.

 • настилки от естествен и технически камък, гранитогрес, декоративни мазилки и облицовки, технически камък Grapol®, дизайнерски мебели и LED осветление.
 • “ORONA”- безшумен асансьор с модерен дизайн на испанската марка, световен лидер, с дизайнерски изпълнена кабина, 8 местен, с товароподемност 625кг.

Подземен паркинг:

 • под – настилка от шлайфан бетон
 • стени – шпакловка с крайно покритие латекс
 • таван – от готова стоманобетонова плоча
 • гаражна врата – “Hörmann” Германия, автоматична, електрическа, с радиосистема BiSecur за задвижванe.

Конструкция:

– Монолитна стоманобетонова скелетна конструкция с безгредови плочи, позволяваща свободно планиране на вътрешните пространства. Водоплътен вискокоякостен C30-37 бетон с  Хидро, Топло, Паро и др. изолации. Водоплътност на бетона и хидроизолации: Sika, топлоизолации и пароизолации: Austrotherm, Dupont Tyvek®

Архитектура:

– Вентилируема фасада с облицовка от естествено дърво- кедър с 40 години гаранция, съставена от: дървена носеща конструкция, топлоизолация – минерална вата с дебелина – 28 см – осигурява термо-, звуко- и пожароизолация краен слой – облицовка от естествено дърво- кедър.

Вентилируемите фасади са съвременния тип решение за по-добра топло и шумоизолация за сградите, при който облицовъчният слой се обособява като самостоятелна конструктивна форма. При липса на директна връзка с носещата конструкция, фасадата се премества и деформира независимо от носещата конструкция и се намаляват рисковете от увреждане на облицовката. Във формираното въздушно пространство между топлоизолацията и облицовката се осигурява свободна циркулация на въздуха – отвежда се влагата от помещенията и строителната такава – по този начин сградата „диша“, а не се „запечатва”, също така се охлажда сградната „обвивка” през топлите месеци чрез намаляване на потока от топъл въздух към сградата. Гарантира се ефективността и на топлоизолационния слой, като се свежда до минимум на риска от намокряне и механично увреждане.Основните предимства на вентилируемите фасади са:

 • Дълъг живот;
 • Отлична топлоизолация;
 • Отлична шумоизолация – до 15 dB;
 • Защита срещу сняг, дъжд и конденз от вътрешна страна на стената;
 • Възможност за използване на тъмни цветове без това да води до „прегряване на сградата”;
 • Вграждане на негорими облицовъчни материали;
 • Лесна поддръжка и подмяна на наранени участъци.

Основните предимства на кедровото дърво са:

 • Дълъг живот- 40 години гаранция;
 • Естествен изолационен ефект, много пъти по-висок от този на други материали;
 • Кедровите дървета съдържат естествени съставки (масла), които отблъскват насекомите;
 • Отлична шумоизолация;
 • Изключително издръжливо на силен вятър, лоши атмосферни условия, големи температурни промени и дори земетресения;
 • заради безкрайните цветови варианти на кедровото дърво, всяка подобна фасада е на практика неповторима.

Вътрешни стени: зидария от КЕРАМИЧНИ ТУХЛИ, от “WIENERBERGER” – най-големият производител в световен мащаб с доказания продукт – “Porotherm” – произведен от естествена суровина – глина и специална технология за нейната преработка. Керамичните блокове са с вертикални кухини, с висока топлоизолационна способност и много добра звукоизолация, с висока механична якост, притежаващи способността да „дишат“, т.е. действат като естествен регулатор на микроклимата (регулират относителна влажност на въздуха, изравняват температурните колебания и поддържат комфортна температура на повърхността на вътрешните стени).

Парапети външни – метал.

Настилка по тераси – – студоусойчив гранитогрес и/или естествен камък

Входни врати: SOLID 55 – блиндирани луксозни врати с покритие от естествен фурнир, с много високо ниво на сигурност, сертифицирани за взломоустойчивост, шумо и топлоизолация.

Дограма: – “SCHÜCO”, Германия – FW 50+SG- висококачествена модерна алуминиева система с прекъснат термомост.

Системата изпълнява най-високите стандарти за топло и шумоизолация (49 dB), здравина и устойчивост и отговаря на повишените изисквания по отношение на стабилност и сигурност, с лесна поддръжка. Голяма трансперантност чрез тънка рамка.

Противовзломна. Защита при влизане с взлом- RC 3.

– „AGC“, Троен стъклопакет – от 3 броя нискоемисийни стъкла– гарантиращи намаляване загубите на топлина през стъклопакета, отразяване на слънчевата топлина, изолация срещу студ, максимална светлопропускливост и отличен термален комфорт както през лятото, така и през зимата. Ламинирани стъкла /Триплекс/ – безопасни стъкла, без риск от наранявания и подобрени звукоизолиращи свойства.

Благодарение на добре подбраната конфигурация, коефициентът на топлопреминаване на целия продукт е Uw = 0,9 W/m2.K (при нормативни изисквания за дограма Uw ≤ 2.0 W/m2.K). UV защита.

 

Завършване на дограма:

– транспортен профил от PVC кутия 20/24мм по периметъра на позициите при контакта със строителната конструкция:

Изолации:

– отвън: хидроизолационна лента GreenteQ с широчина 150мм на фирма VBH,

– отвътре: парозолационна лента GreenteQ с широчина 150мм на фирма VBH.

ВиК:

Комплексът е с изцяло изградена водопроводна и канализационна системи с: усилени безшумни  (до 15 db) тръби Wavin Astolan, устойчива до 95°С Киселиноустойчивост от pH 2 до pH 12,  водопроводната мрежа чрез инкосови тръби Viega Inox.

Заложени са изолационни материали, осигуряващи обезшумяване и комфорт. Инсталацията за отводняване на климатичните тела ще се включи в канализационната система на сградата. Изградена система от воронки, решетки и тръби за отвеждане на всички дъждовни води.

Електрическата инсталация е със степен на защита IP 44. Предвидено е дежурно и евакуационно осветление. Oсветлението на общите части се включва чрез детектори за движение (PIR) и контактор. Вентилацията се управлява посредством релета за време. Всички осветителни тела са LED, с минимална консумация, пожарообезопасен тип и притежават съответния сертификат. Изградени Мълниезащитна и Заземителна инсталации.

Слаботокова инсталация: Базовият продукт включва напълно изградени и монтирани:

 • Окабеляване за сигнално охранителна инсталация на общите части;
 • Окабеляване за кабелна телевизия и високоскоростен оптичен интернет – във всяко помещение са предвидени изводи;
 • Аудио Видео домофонна система, свързана с рецепцията и входната врата на сградата;
 • Окабеляване за Smart Home, което при желание на собственика на жилището, дава възможност за: Дообогатен продукт, получен чрез въвеждане на единна интегрирана KNX платформа за интелигентно управление на дома, осигуряваща свързаност и управление на системите за климатизация, вентилация, осветление, слънцезащита, домакински електроуреди, видеонаблюдение, пожароизвестяване, домофонни системи, мониторинг и контрол на технологични съоръжения, поливни системи, симулиране на присъствие, енергиен мениджмънт и др., като те бъдат управлявани, настройвани и наблюдавани автоматично или ръчно, включително и от различни мобилни устройства отдалечено, през Интернет. Автоматизираното управление на сградните отоплителни, вентилационни и климатични инсталации осигурява по-висок комфорт на обитателите и спомага за намаляване на енергийното потребление, както за безопасността при използването на различните уреди в дома.

Отопление, вентилация и климатизация (ОВиК):

Отопление и охлаждане с Активиран темпериран бетон ( водно таванно интегрирано в бетонната плоча), избягва се недостатъка на подово- топъл и студен под,  предвидени помещения за монтаж на Термопомпи Mitsubishi Zubadan за всеки апартамент. и/или газови котли.

Рекуперация (Контролирана вентилация) Viessmann (постоянен приток на свеж въздух, без влага, мухъл, миризми, прахов и антибактериален филтър), предвидени помещения за монтаж на бойлери 400л за всеки апартамент,

Керамични коминни тела Schiedel. Негоряеми вентиалциони тръби.

Охрана:

– Смарт портиер: 24 часово видеонаблюдение и контакт с оператор- портиер, СОТ, Keyless безконтактен достъп до общите части на сградата, цена- 150лв общо на месец за всички апартаменти в сградата. (Приложена брошура с описание). Необходимата техника за услугата ще бъде монтирана.